Известие

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на фарове на 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Регулиране на фарове на 147?

Колеги,прерових цялата търсачка,но така и не намерих как да регулирам фаровете на моята 147-ца.Ако някой го е правил нека сподели своя опит,че сега съм извън София и не мога да се доверя на никой и предпочитам аз да пипна.
    Alfa Romeo 147 JTD '01

Здрасти Колега!
    На самия фар / на самото тяло / има два винта с пластмасова глава / звезда беше ако не се лъжа / ,единия е за хоризонталата,а другия мести рефлектора по вертикалата.По тъмно спираш до някоя стена и ще си ги регулираш сам.Правил съм го не е страшно.
    След реглажа пробваш в някоя тъмна и тесна уличка за да видиш какво си постигнал
    Жоро 147 1.9 JTD

Comment

След като сложих машинка за регулиране и на другия фар, не светят на едно равнище. От къде трябва да се регулират. От машинката по някакъв начин или ръчно в някой сервиз? Разминават се с 1 позиция някъде.
      Last edited by zombiran; d.m.y г., 23:49.

Comment

Искам да попитам и за 156. Значи на машинките които вдигат фаровете от купето има едни пластмасови винчета, на левия фар прескача явбо вътре и не иска да се вдига ръчно, как може да се оправи това?
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Мога ли да регулирам само дългите или нещо рефлектора ми не е наред? Късите ми са страшни, но когато пусна дълги само светя в дърветата....
          Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
          146 1.4 - Темпераментната друсалинда
          Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
            Мога ли да регулирам само дългите или нещо рефлектора ми не е наред? Късите ми са страшни, но когато пусна дълги само светя в дърветата....
            Провери крушките дали са поставени както трябва.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

И моите са така, а съм ходил на реглаж. Крушките също са читави и правилно поставени.

Comment

Проверил съм крушките специално за това, левия ми рефлектор беше размърдан, но го закрепих по българския начин. Не подскача в дупки и не се мърда сега дори и ръчно. Освен да изкрива крушките да светят по надолу. Да не ги счупа да го е*а. Само това ме спира да си сложа ксенон, че работата става страшна тогава.
                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Проверил съм крушките специално за това, левия ми рефлектор беше размърдан, но го закрепих по българския начин. Не подскача в дупки и не се мърда сега дори и ръчно. Освен да изкрива крушките да светят по надолу. Да не ги счупа да го е*а. Само това ме спира да си сложа ксенон, че работата става страшна тогава.
                  Аз лично не намирам особен смисъл от ксенон на дългите (освен ако не караш предимно по магистрала нощем, разбира се). Още повече, те трябва да ти светят добре първо с халогенните крушки, за да можеш да очакваш какъвто и да е ефект от ксенона, иначе той пак ще си свети в самолетите.

Comment

Защо мислиш, че искам ксенон на дългите ако не карам нощем и то по магистрала да. Изкачат кучета, лисици, прасета, провадийци. Без майтап за последното
                    Искам да попитам също мога ли да сложа ксенонова крушка и на халогените ми, което също се явява във самия фар на 147, че искам всичко да ми свети бяло.
                    То се е видяло първо ще ги наместя и после ксенон, че да не заслепявам насрещните и да ми върши работа.
                    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Може, може ама толко баласти незнам къде ще ги сложиш
                      Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                      sigpic

Comment

Реглаж на фар

Здравейте!
                        На моята 147-ца левия фар не иска да се регулира вътре електронно от купето.Може ли някой да помогне!!!
                        Благодаря предварително!!!
                        Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщение
                          Здравейте!
                          На моята 147-ца левия фар не иска да се регулира вътре електронно от купето.Може ли някой да помогне!!!
                          Благодаря предварително!!!
                          Ето така се сваля машинката. Откачи я от фара и пробвай да я мръднеш от купето електронно. Ако не стане значи е заминала. Моята едната беше и не искаше да работи, при тебе най-вероятно е така.

Сега другата ми нещо зацикля, ама от време на време включва.
                          Attached Files

Comment

И пак да върна темата към 147. Има два винта шестограмни на фара, единия наглася вертикално късите (и дългите май?), а другия е по навътре към фаровете за мъгла - той да не е за тях, защото не видях да мърдат хоризонтално късите. Някакви идеи?
                            Romeo 147, TS 1,6 2001

Comment

Първоначално публикувано от Calobran Покажи съобщение
                              И пак да върна темата към 147. Има два винта шестограмни на фара, единия наглася вертикално късите (и дългите май?), а другия е по навътре към фаровете за мъгла - той да не е за тях, защото не видях да мърдат хоризонтално късите. Някакви идеи?
                              Не, не е за тях. Точно от него мърдат хоризонтално.
                              Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Comment

Working...
                              X